BURSA’NIN 2030 ŞEHİR PLANI HAZIR

Hürriyet bursa 04.02.2013 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 60′a yakın akademisyenin koordinasyonunda kentin bütün akü adamlarının görüş ve teklifleri alınarak hazırlanan 2030 yılı 1/100.000 Ölçekli İl Çevre Düzeni taslak planı. Meclis üyelerine sunuldu BUSKİ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sunumu Proje Koordinatörü İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü Başkanı Prof.Dr. Handan Türkoğlu yaptı Toplantıya belediye başkanlan ile meclis üyeleri katıldı. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında başlayan planlama çalışmaları hakkında bilgi veren proje koordinatörü Prof. Dr. Handan Türkoğlu çalışmanın planlamada katılımcılık açısından Türkiye’ye örmek olduğunu söyledi.

GÜVENLİ VE ÖNCÜ

Çalışmalar kapsamında 1000 adet sayısal harita hazırlandığını. bugüne kadar toplumun farklı katmanlan ¦ile 180 toplantı yapıldığını ve bu toplantılara 2 bin 780 kişinin katıldığını vurguladı Tarımdan sanayiye, depremsellikten yapı stoğuna kadar Bursa’nın mevcut durumunun rakamsal olarak ortaya konulduğunu, planlamanın da hem fiziksel hem de ekonomik ve sosyal dengeler gözeterek yapıldığını ifade eden Türkoğlu’ ‘Ortak vizyonumuz ise doğal ve kültürel zenginliğini koruyan ve yaşatan sektörel çeşitliliğini insan, çevre ve bilgi odaklı geliştiren ve yöneten, rekabet gücüne sahip, yenilikçi hayat kalitesi yüksek güvenli ve bölgesinde öncü Bursa” dedi.