BURSA’NIN ANAYASASI SANAL ORTAMDA

Bursa Gerçek Gazetesi 17.08.2011

Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından kentin imar anayasası olarak kabul edilen ve Bursa’nın geleceğini şekillendiren 1/100.000 ölçekli Bursa Çevre Düzeni Planı hazırlama çalışmalarında önemli bir noktaya gelindi. Plan hazırlanma sürecinde bugüne kadar bini aşkın kişi, 300′ü aşkın sivil toplum kuruluşu, sektör temsilcisi, meslek odası benzeri kurum ve kuruluş ile bilgi alışverişinde bulunuldu. Bursa’nın geleceğini şekillendirecek planın hazırlık sürecini bizzat yöneten Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daires Başkanlığı,bugüne kadar elde ettiği tüm bilgileri de internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna açtı.

Meslek odaları, ilgili kişiler, kuruluşlar ve kamuoyu ile buluşma ve paylaşma noktası olarak hayata geçirilen www.bursacevreduzeniplani.org sitesinden planla ilgili öneriler alınacak.