BURSA’NIN GELECEĞİ PLANLANIYOR

Yeni Dönem Gazetesi 27.08.2011

BURSA’nın geleceğinin şekillendirileceği 1/100 binlik İl Çevre Düzeni Planı kapsamında turizm sektörü bazında çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi planlama ekibi, kentteki kongre turizmini ele almak üzere sektör temsilcileriyle bir araya geldi.
Toplantıda, turizm sektörü başlığı altında elde edilen veriler ve Bursa’daki kongre turizminin geleceği konuşuldu. Turizm sektörüne ilişkin yapılan çalışmaya ait sunumda, Bursa’nın, Türkiye’de en fazla turist sayısına sahip dokuzuncu il olduğu belirtildi. Dünyada en fazla uluslararası kongreye ev sahipliği yapan ülkeler arasında Türkiye’nin 25.sırada bulunduğu belirtilirken, “Bursa’da kongre turizminin geliştirilmesi için neler yapılmalı?” sorusuna yanıt aradı Bursa’nın 24 saat boyunca gezilebilir hale gelmesi gerektiğini vurgulayan sektör temsilcileri, Yenişehir Havalimanı’nın da yurtdışına yönelik aktif hale getirilmesini ve Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin yanında veya çevresinde 5 yıldızlı otellerin yer alması gerektiğini ifade etti.

KENT OLARAK DOĞRU HEDEF BELİRLEMELİYİZ

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala da, Bursa’da kongre merkezinin bulunduğunu, yeni nesil otellerin yükseldiğini ancak kentin 24 saat yaşanılabilir hale getirilmeden uluslararası kongrelerin gelmesinin çok zor olduğuna dikkat çekti. Pala, Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği Uluabat projesinin, Uludağ’ın yaz ve kış aylarında değerlendirilebilmesinin, yeni teleferik hattının hizmete girmesinin, tarihi çarşılar ve hanlar bölgesinin bu açıdan önemli olduğunu dile getirdi.