OBJEKTİKLERE TAKILAN EN NADİDE KARELER…

Bursa Haber 24.11.2011 Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’da yaşayan vatandaşların kentle ilgili hayallerini öğrenmek amacıyla düzenlenen ‘DahaYaşanabilir Bir Kent İçin; ‘Şehir ve Mimari’ konulu fotoğraf yarışmasıın ödülleri belirlendi. Büyükşehir Belediyesi tarafından, 1/100000 ölçekli Bursaİl Çevre Düzeni Planı hazırlanma sürecinde fotoğraf sanatından destek alarak vatandaşların hayal ettiği Bursa’yı öğrenmek adına ‘Daha Yaşanabilir Bir Kentİçin; Şehir ve Mimari’ başlıklı fotoğraf yarışması düzenlendi. İl Çevre düzeni planının hazırlanma sürecine destek olması hedeflenen yarışmanın seçici kurulu, yarışmaya başvuran eserleri titizlikle değerlendirdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Güven Aktaş, Fotoğraf Sanatçısı Nihat Küçük, Prof. Dr. Handan Türkoğlu, BUFSAD Başkanı Utku Kaynar, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Murat Usun, Basın Koordinatörü Fehim Ferik, Şehir Planlama Şube Müdiirvekili Ayşe Işık ile Şehir Plancısı Mimar Işın Çubukçu’dan oluşan jüri üyeleri, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserleri belirledi. Değerlendirmelerin sonunda, “Daha Yaşanabilir Bir Kentiçin; Şehir ve Mimari’ konulu fotoğraf yarışmasının birincilik ödülünü BülentSuberk kazandı. Gülşah Talay’ın ikinci olduğu yarışmada, Gürsel Egemen Ergin deüçüncülük ödülünü almaya hak kazandı. Yarışmada Meral Kuru ile Tarık ZaferKocabey de mansiyon ödüllerinin sahibi oldu. Yarışmada ayrıca, Tayip Başak,Hasan Sayınhan, Mustafa İpek, Hasan Kasapoğlu, Ersin Beyhan, Basri Seçkin,Havva Önder, İhsan İlze, Gülşah Talay, Hakan Aydın, Bülent Suberk, Osman Önder,Gürsel Egemen Ergin ve Yüksel Hocaoğlu’nun 19 eseri de seçici kurul tarafından sergilenmeye değer bulundu. ‘Daha Yaşanabilir Bir Kent İçin; ‘Şehir ve Mimari’konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni ve sergisi, bugün saat 15.00′daAtatürk Kongre Kültür Merkezi Orhangazi Sergi Alanı’nda gerçekleştirilecek.