ANASAYFA > HABERLER > BURSA İL ÇEVRE DÜZENİ PLANI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

BURSA İL ÇEVRE DÜZENİ PLANI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

BURSA İL ÇEVRE DÜZENİ PLANI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR – BURSA’NIN ANAYASASI OLARAK NİTELENDİRİLEN ‘1/100000 ÖLÇEKLİ BURSA İL ÇEVRE DÜZENİ PLANI’ ÇALIŞMALARI TEMATİK VE SEKTÖREL GRUPLAR, KURUM VE KURULUŞ TEMSİLCİLERİ, MESLEK VE AKADEMİK ODALARIN TEMSİLCİLERİNİN KATILIMIYLA DEVAM EDİYOR.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından ortaklaşa hazırlanan ‘1/100000 ölçekli Bursa İl Çevre Düzeni Planı’ kapsamındaki çalışma grup toplantıları ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla sürüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 6. maddesine göre ortaklaşa hazırlanan ‘1/100000 ölçekli Bursa İl Çevre Düzeni Planı’nın katılımlı planlama sürecinin başlangıcı olan çalışma grup toplantıları, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) devam ediyor. Doğal Çevre ve Tarihi Mirasın Korunması, Kentsel Riskler, Yerel Yönetişim, Ulaşım-Lojistik-Altyapı, Sanayi ve Tarım, Konut ve Yaşam/ Mekan Kalitesi ile Ticaret-Hizmetler ve Turizm başlığındaki çalışma grup toplantılarına, tematik ve sektörel gruplar, kurum ve kuruluş temsilcileri, meslek ve akademik odaların temsilcileri katıldı. Toplantılarda, İl Çevre Düzeni Planı’na ait hedef, stratejiler ve proje paketlerinin içerikleri tartışıldı.8-16 Mart tarihleri arasındaki toplantı sonucunda çıkan kararların taslak raporlarına ulaşabilrisiniz.