BURSA’NIN GELECEĞİ PLANLANIYOR

BURSA’NIN ANAYASASI OLARAK KABUL EDİLEN ’1/100.000 ÖLÇEKLİ BURSA ÇEVRE DÜZENİ PLANI’  UZMAN AKADEMİSYENLER TARAFINDAN MASAYA YATIRILIYOR.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ, ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ VE İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDEN BİR GRUP AKADEMİSYENLE BİRLİKTE BURSA’NIN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK YOL HARİTASI İÇİN KOLLARI SIVADI.

Büyükşehir Belediyesi, kentin anayasası olarak kabul edilen ve Bursa’nın 50 yıl sonrasını şekillendirecek olan ’1/100.000 Ölçekli Bursa Çevre Düzeni Planı’ için kolları sıvadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çevre Düzeni İmar Planı hazırlıkları kapsamında Uludağ Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden konusunda uzman akademisyenlerle bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile Genel Sekreter Yardımcıları Bayram Vardar ve Mustafa Altın’ın da katıldığı toplantıda Başkan Altepe, Bursa’nın hızla büyüdüğünü, bu büyümeyi artık durdurup, mevcut durumu koruyarak kalitesi yüksek bir kent oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

“Popülist değil, kalite hedefli politikalar”

Bursa’nın marka bir dünya kenti olması yolunda adımların hızla atıldığına işaret eden Başkan Altepe, bu konuda şehrin her noktasında birçok farklı alanda yatırımların sürdüğüne dikkat çekti. Bunu yaparken Bursa’yı belli bir kalite standardına oturtmayı göz önünde bulundurduklarının altını çizen Başkan Altepe, “Bu yüzden kentin yönetiminde ve kalkınmasında popülist değil, kalite hedefli politikalar yürütüyoruz. Çünkü Bursa artık kaliteli bir şehir olmalı. Şehirde yaşayanlar mesleklerinde uzman, yaptıkları işlere katkılar koyabilen zanaatkârlar olmalı. Sanatçılar, üretenler, esnaf kalitesini arttırdıkça, şehrin de kalitesi artar. Bursa’da yaşamanın kriterleri olmalı” dedi.

“Bursa’da yaşamanın bir bedeli olmalı”

Bursa’daki fabrikaların Türkiye ve dünya ölçeğinde önemli yeri olduğuna dikkati çeken Başkan Altepe, “Dünyanın birçok yerinden araç ithal edilirken, Bursa’da üretilenlerden talep ediliyor. Çünkü Bursa’da üretim hatasız ve kaliteli yapılıyor. Tekstilde de, otomotivde de diğer üretimlerde de hatasız çalışılıyor. Bu yüzden bundan sonra da Bursa’da yaşayacak insanların mesleğinde en iyileri ve bilgi, becerileriyle, kente katkılar sağlayacak kişiler olması gerekiyor. Nasıl Paris’te yaşamanın bir bedeli varsa ya da dünyanın diğer marka şehirlerinde Bursa’da da yaşamanın bir bedeli olmalıdır” şeklinde konuştu.

“Bursa’nın geleceğini şekillendireceğiz”

Tüm bunları hayata geçirmek için Bursa’nın 20, 30 hatta 50 yıl sonrasının planlanması gerektiğinin altını çizen Başkan Altepe, bunun için Bursa’nın anayasası olarak kabul edilen 1/100000’lik Çevre Düzeni Planı çalışmalarını hızlandırdıklarını kaydetti. Daha önce başta Kent Konseyi olmak üzere kent dinamikleri tarafından da plan hazırlıklarıyla ilgili çalışmalar yapıldığını hatırlatan Başkan Altepe, “Şimdi de şehircilik ve planlama konusunda uzman akademisyenlerle en iyi planı oluşturmak için bir araya geldik. Bursa’yı her yönüyle masaya yatırarak, kentin geleceğine atılacak adımlar için ortak bir yol haritası ortaya koyacağız. Sonunda herkese uyan ve herkesin uyacağı bir plan oluşturacağız” diye konuştu.

“Planı halkla birlikte hazırlayacağız”

Bursa 1/100000’lik Çevre Düzeni Planı çalışmalarına katılan akademisyenler adına konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Türkoğlu, karar vericiler, teknik ekipler ve halkın katılımıyla hazırlanacak bir plan olacağını söyledi. İl Çevre Düzeni Planı’nın pek çok konuyu bünyesinde barındıran bir planlama olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Türkoğlu, “Bu plan disiplinli bir çalışma gerektiriyor. Alınacak kararları halkla birlikte almalıyız. Bursa’da bu kültür oluşmuş durumda. Daha önce de böyle bir plan yine halkın katılımıyla gerçekleştirilmişti. Güzel bir Bursa için güzel bir plan çalışması olacağına inanıyorum” dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ