ANASAYFA > HABERLER > DAHA YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN; ŞEHİR VE MİMARİ FOTOĞRAF YARIŞMASI

DAHA YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN; ŞEHİR VE MİMARİ FOTOĞRAF YARIŞMASI

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 1/100.000 ölçekli İl Çevre Düzeni hazırlanma sürecinde her Bursalı´nın fikrini önemsiyor. Kentlinin nasıl bir Bursa hayal ettiğini, fotoğraf sanatının da dilini kullanarak ifade etmesi ve plan hazırlanma sürecine katılması için “Daha Yaşanabilir Bir Kent için, ŞEHİR ve MİMARİ” fotoğraf yarışması düzenlenmiştir. Yarışma sonucu elde edilecek fotoğraf ve öneriler, plan yapıcılarına ışık tutacaktır.

KATILIM KOŞULLARI

1) Yarışmaya katılacak eserler, yarışmanın içerik ve hedefine uygun olmalıdır.

2) Katılım her yarışmacı en fazla 5 eserle sınırlandırılmıştır.

3) Yarışmacı, katılım formunda eserlerinin isimlerini de belirtmek zorundadır.

4) Yarışmaya katılacak fotoğraflar bilgisayar ortamında (dijital) jpg uzantılı teslim edilecek. Fotoğrafların çözünürlüğü 300 dpi, ölçüsü bir kenarı minimum 3000 pixel olacak.

5) Yarışmaya katılım 6 rakamdan oluşacak bir rumuz ile mümkündür. Her bir eserin adı, dosya adı ve sıra numarası katılım formunda yer alacak. Bilgileri içeren form ve fotoğrafların yer aldığı cd kapalı zarf içinde teslim edilecek. Katılım formu için tıklayın

6) Yarışmaya, Seçici Kurul üyeleri dışında herkes katılabilir.

7) Yarışmaya katılacak eserler, “Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Proje Yöneyim Merkezi / Merinos AKKM – Osmangazi Bursa” adresine gönderilecek.

8) Yarışmanın Seçici Kurul´u; Utku Kaynar; Güven Aktaş, Nihat Küçük, Prof. Dr. Handan Türkoğlu, Bayram Vardar, Murat Uşun; Işın Çubukçu, Ayşe Işık ve Fehim Ferik´ten oluşmaktadır. (Jüri en az 7 kişiyle toplanabilir.)

9) Ödüller:

* Birinciye 3000 TL

* İkinciye 2000 TL

* Üçüncüye 1000 TL

* Mansiyonlar (2 adet) 500 TL

10. Yarışmaya katılan eserler arasından Seçici Kurul´un uygun gördükleri, bir kitapta toplanacak.

11. Yarışmaya katılan eserler, idarenin belirleyeceği yer ve tarihte sergilenecek. Fotorağraflar sahiplerine iade edilmez, idare konuyla ilgili yayınlarda kullanabilir. Eser sahiplerine, Seçici Kurul´un belirlediği ödüllerin dışında ödeme yapılmayacak.

12. Yarışmada son eser teslim tarihi 14 Kasım 2011 Pazartesi günüdür. Sergi ve ödül töreni ise 23 – 24 Kasım 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.